Vi sammanfattar Internetdagarna 2022!

Det som fungerade igår fungerar kanske inte idag.. Så är det verkligen med sociala medier och därför krävs det att man håller sig uppdaterad!
Vi på Rabadang arbetar ständigt för att hänga med i svängarna när det kommer till marknadsföring och när det kommer till sociala medier går det fort. Därför följde vi detta året sociala medier-spåret på Internetdagarna som leddes av Digitalsnack och fick en hel del nya insikter. Vi har också gjort en sammanställning för er att ta del av!  

 1. Engagemang trumfar antal följare
  Det är dags att rikta om sitt fokus från följare mot engagemang! Algoritmerna förändras ständigt och vi ser mer och mer rekommendationer i vårt flöde än innehåll från de vi faktiskt följer. Därför är det viktigt att fokusera på att skapa bra innehåll som tilltalar er målgrupp för att skapa högt engagemang.
 2. Ny sökmotor?
  Den yngre generationen använder TikTok och Instagram istället för Google för att söka efter informationm, exempelvis för att hitta en ny restaurang. Tänk därför på att sökoptimera både inläggstext och er profil. 
 3. Relevans
  Relevans är A och O, innehållet måste träffa målgruppen mitt i prick! Tänk mer nischat. Kanske kan ni starta en kanal om det ni gör och vill framstå som, istället för att enbart använda ert varumärkesnamn? Ett väldigt enkelt exempel skulle kunna vara att ett konditori driver en kanal som heter "vi som älskar bakverk" istället för sitt företagsnamn för att på så sätt enkelt nå ut till sin målgrupp.
 4. Autenticitet
  Autentiskt innehåll! Vi ser att varumärken och sociala medier börjar fokusera mer på att visa verkligheten. Skippa filter om det inte behövs!
 5. Stanna inom plattformen
  Behåll din målgrupp inom plattformen och skapa interaktion där. Skicka enbart till webbplatsen om det verkligen behövs.
 6. Släpp taget och våga! Testa nya kanaler och trender och se vilka möjligheter som öppnar sig.

 

Vi hjälper dig gärna!

Vi på Rabadang kan hjälpa dig att lyfta din digitala närvaro till nästa nivå.
Kontakta oss för mer information.

Arid Wessman

Låter det intressant?

Kontakta Arvid Wessman för mer information!
Mail 0702 - 76 45 09
182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet