Så funkar #hashtags på Instagram

Visste du att man kan följa en hashtag på Instagram på samma sätt som man följer ett vanligt konto? Med Instagrams uppdatering som kom i början av året så har du ännu större möjligheter att nå ut i världen. Denna funktion har tagits fram för att du inte ska gå miste om inlägg i ditt flöde som faktiskt intresserar dig. Det finns många fördelar med den här funktionen, både för dig som publicerar innehåll men även för de som följer dig. Vi delar nu därför med oss av några som hjälper dig att lyfta ditt konto.

Nya möjligheter att synas i flödet

Har du få följare? Då är den här funktionen guld värd. Eftersom att Instagram väljer ut inlägg som har en specifik hashtag och därefter presenterar det i flödet för den som önskar, ger detta dig en grym möjlighet att synas i en bredare utsträckning. Nu är det alltså lättare att få fler följare och likes.

Nå ut till en mer specifik målgrupp

Användarna behöver inte längre leta igenom olika profiler för att hitta inspiration och sparar därför massvis med tid. Nu är det betydligt lättare att följa sina intressen med hjälp av hashtags. Det är så enkelt som att söka på den hashtag du vill se. Kanske vill du bara se fotboll, Grekland, matlagning eller vad som än ligger dig närmast hjärtat. Användaren kommer alltså ett steg närmare ett flöde som är 100% det som denne vill se. Som annonsör är det därför extra viktigt att tänka på vad man hashtaggar sina bilder med.

Inspireras och informeras av andra

Du kan även inspireras av andra (och bli informerad)! Du kan se vad dina vänner följer för hashtags, lika väl som du kan se vilka personer de följer, och inspireras. Detta kan dock vara viktigt att ha i åtanke, eftersom att andra kan även se vilka hashtags du följer. Detta kan vara bra att veta ifall du börjar följa olika konkurrenter eller har affärshemligheter...

182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet