Dags att uppgradera din webbplats till https

Under senare tid har sökmotorer och webbläsare utvecklats mot att framhålla säkert innehåll. Detta framförallt för att minimera risken att användare blir utsatta för bedrägerier på Internet, samt för att skydda den data du skickar från och till webbplatser i form av meddelanden, e-post, lösenord, och väldigt mycket mer. En säker sida är en trygg plats på nätet och en korrekt implementerad SSL-lösning skapar en känsla av trygghet och professionalism hos dina kunder.

Det är därför som Google nu snart tar nästa stora steg och markerar alla webbplatser utan SSL som osäkra. SSL står för Secure Sockets Layer och är en metod för att skicka och ta emot krypterad trafik på Internet, det vill säga att allt som skickas mellan användaren och webbplatsen förblir privat. Ett SSL-certifikat verifierar att webbplatsen tillhör en trovärdig källa och att informationen som skickas kommer att behandlas på ett korrekt sätt. SSL stärker på så vis webbplatsens trovärdighet då ni värnar om besökarens information och integritet. Du identifierar att en webbplats har SSL aktiverat i adressfältet, vilken då alltid ska börja med https:// istället för det tidigare http:// (alltså ett extra s). En del webbläsare, i synnerhet Chrome som idag är den mest populära och som utvecklas av Google själva, visar även ett grönt hänglås i adressfältet för att indikera att trafiken är krypterad och därmed även säker.

“För den som väljer bort SSL kommer snart en varning om att webbplatsen är osäker uppenbara sig för samtliga besökare”

En annan aspekt att beakta är sökmotorsoptimering (SEO), vilken framöver kommer att främja sidor med SSL-certifikat. Detta eftersom sidor med SSL i större utsträckning anses innehålla trovärdig och relevant information och därför rankas högre. Därför är det en god idé att lägga till SSL så snart som möjligt för att undvika att söktrafiken blir lidande. För den som väljer bort SSL kommer även inom kort en varning om att webbplatsen är osäker uppenbara sig för samtliga besökare – och kanske mest kritiskt av allt, webbplatsen kommer så småningom att försvinna ur sökresultaten. De första förändringarna träder i kraft från och med juli, dock rekommenderar vi att vara ute i god tid då SSL kan ta ett tag att aktivera beroende på vilket webbhotell tjänsten installeras hos.

Är du osäker på om din webbplats har SSL installerat eller ej? Kontakta Lenny eller Arvid så hjälper de dig att se till så att din webbplats inte försvinner från sökresultaten och att dina besökare får bästa möjliga upplevelse när de besöker din webb!

182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet