Vi har en expert inom annonsering - nämligen Fanny!

Fanny har under några veckor gått utbildningen ‘Certifierad annonseringsexpert’ hos Digitalsnack. Där har hon fördjupat sina kunskaper inom annonsering genom att bygga kampanjer utifrån en avancerad sales funnel-strategi och djupdykt i de vanligaste annonseringsplattformarna såsom Meta Ads Manager, Pinterest, LinkedIn och TikTok.  

Vad tyckte du om utbildningen 'Certifierad annonseringsexpert' och vad tar du med dig?

–Jag tycker att det har varit en fantastiskt rolig och lärorik utbildning. Eftersom jag har arbetat med annonsering ett tag så var jag sugen på att avancera mig ytterligare inom detta område. Efter utbildningen känner jag mig definitivt ännu tryggare i hur vi ska skapa lönsamma kampanjer för våra kunder. Nu känner jag mig riktigt vass inom annonsering!

Vad är viktigt att tänka på vid annonsering?

–Under utbildningen har vi fördjupat oss i hur man bygger kampanjer utifrån en säljtratt-strategi (Sales funnel) och om det är något som är viktigt att tänka på skulle jag säga att det är just det! Genom att arbeta med denna typ av strategi värmer man successivt upp målgruppen eftersom man når rätt målgrupp, med rätt budskap i rätt tid. 

Sen vill jag även trycka på vikten av att skapa bra innehåll till sina kampanjer. Enligt egna erfarenheter är det ett strikt nej till att skapa innehåll för annonser som skapar en "reklam känsla" i sitt uttryck, detta eftersom att människor är så reklamtrötta idag! Ett tips för att få bättre resultat är att istället få annonserna att efterlikna det organiska flödet i respektive kanal, samt att leta inspiration i andra populära medier som exempelvis TikTok. 

Varför ska företag arbeta med annonsering?

–Oj, för att man ska helt enkelt! Säger Fanny och skrattar. Nej, skämt å sido, men konkurrensen ökar ständigt och många medier har ändrat sina algoritmer vilket gör det svårt för företag att nå ut med sina budskap. Därför tycker jag att det är mer aktuellt än någonsin att arbeta med annonsering. Du kan med dina kampanjer enkelt möta mottagaren där den befinner sig i kundresan med ett anpassat budskap. Något du inte kan styra på samma sätt i det organiska flödet eftersom du där talar till alla målgrupper samtidigt. 

Om du vill ta ditt företag till nya höjder så bör du implementera annonsering, vi hjälper gärna till såklart! Avslutar Fanny.   

 

ceritifikat annnonseringsexpert Fanny Karlsson

Låter det intressant?

Kontakta Fanny Karlsson för mer information!
Mail 0723 - 31 60 70
182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet