Vi utökar vår kompetens, Lisa är nu certifierad UX Designer!

Bra UX syns inte – dålig UX märks direkt

UX står för User Experience och rakt översatt blir det användarupplevelse. Det handlar om att utforma sin design utifrån användarens perspektiv. Att designa en lösning på ett problem som verkligen fungerar och är anpassat för användaren. Bra UX design definieras främst utifrån vilket användarens mål är för just den produkten och om användarens upplevelse av produkten överensstämmer med intentionen för hur den designats. Man brukar säga att bra UX syns inte, produkten fungerar sömlöst för användaren utan irritationsmoment. Dålig UX märker man dock direkt om det är saker som stör dig som användare, du kanske inte hittar rätt på en webbplats, har svårigheter att använda ett verktyg eller liknande.

Rabadang utökar sin kompetens inom UX

På Rabadang är fortbildning och utveckling en betydande del i vårt arbete. Att vi ständigt håller oss ajour med den senaste kunskapen är viktigt för att vi ska kunna leverera de bästa lösningarna för våra kunder och deras användare. Då vi på Rabadang arbetar med användarupplevelser i flera olika aspekter och inom flera olika medier är UX en väldigt grundläggande och viktig del. 

Därför utökar vi nu vår kompetens genom att Lisa har utbildat sig till UX-designer via Nordic Tech Institute med Linda Stenmark som utbildare och utförare av certifikatet. Utbildningen innebar en utförlig genomgång av designprocessens alla steg, digital design, tillgänglighet, användbarhet och användartester samt innehållsstruktur. 

"Det har varit en väldigt lärorik och intressant utbildning. Jag gillar verkligen att hitta rätt lösning för det specifika problemet, att få djupdyka i användarens perspektiv och utifrån det skapa designlösningar som både är snygga och funkar på bästa sätt för användaren! Slutanvändaren är alltid viktigast och det ska bli så roligt att applicera alla mina fördjupade kunskaper i våra kunders digitala lösningar och webbplatser."

I oktober blev Lisa färdig med sin utbildning i UX design och fick därmed sitt certifikat. 
 

Lisa Green

Låter det intressant?

Kontakta Lisa Green för mer information!
Mail 0722 - 10 90 76
182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet