5 gratis redigeringsappar som tar dina bilder till nästa nivå

En bra bild kan bli ännu bättre med lite redigering. Du behöver inte dyra appar och program för att redigera dina bilder till sociala medier. Faktum är att de flesta stora influencerna endast använder sig av gratis redigeringsappar när de redigerar sina bilder, och det kan faktiskt alla göra. Det gäller bara att veta vilka appar man ska använda sig av. Det behöver inte vara svårt att få till ett snyggt och enhetligt Instagram-flöde. - Här nedan kommer lite tips på appar som kommer att lyfta dina bilder!

VSCO
VSCO är förmodligen den mest välkända bildredigeringsappen efter Instagrams egna. Här förses du med ett antal filter och funktioner. Du kan även skapa en VSCO-sida där du laddar bilderna direkt från appen, som en mini-blogg med dina VSCO-bilder! Detta är även bra då du kan se hur en bild kommer passa in i ditt flöde på Instagram, innan du publicerar. Detta är ett perfekt verktyg för de som inte känner sig bekväma med att göra för mycket redigeringar själv. Linnéas favorit!

Pixlr
Pixlr är appen som har så mycket som över 600 effekter till dina bilder, såsom filter och olika ramar. Det finns bland annat funktioner som redigerar exponering, kontrast, ljusstyrka och mättnad. Du kan även beskära, ta bort eventuella röda ögon, göra collage och genom dubbel exponering låta dina bilder lysa igenom varandra. Häftigt va?

Snapseed
En redigeringsapp från Google som ger dig mer frihet och möjlighet att fokusera på detaljer. Du kan exempelvis sudda ut saker du inte vill ha, eller ändra färg på ett specifikt element i bilden, exempelvis husväggen bakom dig. Du kan även redigera dina bilder med mobilen både ståendes och liggandes. Snapseed kan även justera filteringseffekter genom att ändra ljusstyrka och mättnad. En app som är väldigt lättanvänd! Men den har också många avancerade funktioner för dig som vill fördjupa dig. Lennys favorit!

Whitagram
Vita ramar på Instagram är något som verkligen skapar en snygg effekt, lägger du dessutom till det på alla dina bilder får du ett enhetligt och riktigt snyggt flöde. Whitagram lägger till denna snygga vita bakgrund på alla dina bilder och ger dig dessutom möjligheten att lägga text på bilderna.

Instagram
Inte att förglömma! Sedan Instagram lanserades har det introducerats ett flertal bildredigeringsappar på marknaden - som ett alternativ till de inbyggda funktionerna i Instagrams app. Men, efter ett antal uppdateringar och nya funktioner, har möjligheterna till att skapa snygga bilder i Instagrams egen app förbättrats markant. Ett tips är också att spana in Instagrams "gömda" filter som du själv kan bocka i vilka du vill ha. Scrolla så långt du kan bland dina filter och sen välj "Hantera". Där finns fler filter att ta del av. Numera levererar Instagram så pass bra, att du egentligen inte behöver några andra appar!

182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet