kreativ skyltning

Stadsbiblioteket i Karlshamn

Grafisk form
Trycksaker

Kreativ och tydlig skyltning i hjärtat av centrum

Vi fick i uppdrag att, i samverkan med Karlshamns Stadsbibliotek, arbeta fram ett nytt helhetskoncept för stadsbibliotekets skyltning. Skyltningen skulle följa Karlshamns kommuns grafiska profil och lägga fokus vid information, kreativitet och anpassning till de offentliga miljöerna. 

– Det här var ett roligt projekt att arbeta med, såväl kreativt som utmanande. Ett bibliotek vänder sig till många olika målgrupper och det gäller att hitta ett tilltal som är lättillgängligt och lustfyllt ur flera olika perspektiv, förklarar Andreas Noreklev på Rabadang. 

Karlshamns Stadsbibliotek ligger i Citygallerian, centralt i hjärtat av Karlshamn. De olika avdelningarna ligger fördelade på två våningsplan. 

– Stor vikt läggs vid att skyltningen harmonierar med miljön och upplevs behaglig, samtidigt som den behöver synas och pocka på uppmärksamhet så att besökare enkelt hittar rätt, förklarar Susanne Johnsson bibliotekschef, vid Karlshamns Stadsbibliotek. 

Genom att kombinera text och symboler med olika färgsättning för respektive avdelning är det vår förhoppning att skyltningen upplevs inbjudande och enkel att ta till sig. 

Så ta en tur till Karlshamns Stadsbibliotek och kolla in den nya skyltningen. Och passa på låna lite god läsning eller lyssning också!

Andreas Noreklev

Låter det intressant?

Kontakta Andreas Noreklev för mer information!
Mail 0705 - 10 10 18
182
Kunder
6121
Uppdrag
11
Medarbetare
234
År av erfarenhet